Αναρρίχηση


Climbing on kalymnos Η Κάλυμνος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αναρριχητικούς προορισμούς στον κόσμο. Αυτό το οφείλει στην άριστη ποιότητα των βράχων της, στην εύκολη και ολιγόλεπτη πρόσβαση καθώς και στις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Η ποικιλία των περίπου 550 διαδρομών προσφέρει άπειρες δυνατότητες αθλητικής αναρρίχησης ενώ οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν με εκπαιδευτικές διαδρομές από 4c και φτάνουν έως 9c για τους έμπειρους.

 

Καταδύσεις


Diving on kalymnosΗ Κάλυμνος είναι ο πρώτος προορισμός για κάθε αυτοδύτη καθώς η θάλασσα προσφέρει έναν μοναδικά πλούσιο βυθό και οικοσύστημα.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματά της είναι:
Η μεγάλη παράδοση και εκπαιδευτική εμπειρία στις επαγγελματικές καταδύσεις.
Καταδυτικό περιβάλλον, γνώσεις και νοοτροπία.
Το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο στην Ελλάδα.
12 χλμ ακτογραμμής απελευθερωμένη για καταδύσεις, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
Οι μοναδικές στην Ευρώπη εγκαταστάσεις σπογγαλιέργειας.
Ολοκαίνουργιος Θάλαμος Υπερβαρικής που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλύμνου υπό την εποπτεία εξειδικευμένου και έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Πεζοπορία


Trekking on KalymnosΟι δρόμοι του νησιού, προσφέρονται για πεζοπορικές περιηγήσεις σε όλα τα σημεία της Καλύμνου με θέα έναν πεντακάθαρο ουρανό και από παντού το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας σε όλες τις μορφές ήρεμη ή φουρτουνιασμένη Μαγευτικές πεζοπορικές διαδρομές είναι από τις Μυρτιές μέχρι το Μασούρι με θέα την Τέλενδο ή για όσους αντέχουν μέχρι τον Εμποριό ή την Παλιόνησο.
Επίσης ιδιαίτερα μαγευτική είναι η διαδρομή από Αργινώντα μέχρι Στιμένια όπου ο πεζοπόρος μπορεί να αγναντέψει από ψηλά και την Δυτική προς το Αιγαίο πλευρά του νησιού και την Ανατολική όπου διακρίνονται ευκρινώς τα Τουρκικά παράλια.

 Πως θα έρθετε